Välkommen till min quiltsnack!

Höör, Skåne, Sweden
TygTokiga Kerstin är en bra beskrivning på mig! Enligt maken iaf... Och jag håller med. (Se ”Tröst för tygsamlare ”!) Jag har "alltid" hållit på med någon form av textilt hantverk. Det har varit trasmatteväv (köpte en loppäten vävstol mod större på auktion när jag var 16...!), virkning, stickning, frivoliteter, klädsömnad och nu lapptäcken, applikationer och quilt. Jag är med på Sysidan.se, Quilteforum.dk och Blogger och så Rikstäcket, Gåsakviltarna, Öresundsquiltarna, Lappligan och Nya Niorutorna! Jag har alltså fullt upp... Det kommer rapporter från syrummet, men kanske ett och annat tips från spisen också! Jag gillar att laga mat och det sätter sina spår minsann...

tisdag 15 mars 2011

Djupfryst torsk på menyn...

Det var fisk på menyn idag, djupfryst torsk... Vad gör man med djupfryst torsk så den blir lite roligare??
Kollade runt lite efter recept men hittade inget som jag gillade så där med det samma. Men champinjoner och purjolök förekom i flera recept. Och det är ju en god kombination!
Så jag sjöd dom upptinade torskfiléerna i buljong. Hackade konserverade champinjoner och brynte dom, Sen hade jag på nästan en hel purjolök som jag skurit i bitar. Jag lät det fräsa i stekpannan tills purjon började mjukna och sen hade jag i 5 st soltorkade tomater som jag hade hackat fint. En halv fiskbuljongtärning, en aning salt och vitpeppar och till sist 2 dl matgrädde. Nu fick röran puttra ca 5 minuter och sen la jag det över fisken. Toppade med lite riven ost, och sen in i ugnen 10 minuter.
Det blev faktiskt jättegott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar