Välkommen till min quiltsnack!

Höör, Skåne, Sweden
TygTokiga Kerstin är en bra beskrivning på mig! Enligt maken iaf... Och jag håller med. (Se ”Tröst för tygsamlare ”!) Jag har "alltid" hållit på med någon form av textilt hantverk. Det har varit trasmatteväv (köpte en loppäten vävstol mod större på auktion när jag var 16...!), virkning, stickning, frivoliteter, klädsömnad och nu lapptäcken, applikationer och quilt. Jag är med på Sysidan.se, Quilteforum.dk och Blogger och så Rikstäcket, Gåsakviltarna, Öresundsquiltarna, Lappligan och Nya Niorutorna! Jag har alltså fullt upp... Det kommer rapporter från syrummet, men kanske ett och annat tips från spisen också! Jag gillar att laga mat och det sätter sina spår minsann...

tisdag 29 mars 2011

Korvsoppa!!

Den här soppan är en egen uppfinning! Den är storfavorit och har varit även när barnen var små! Och barnbarnen älskar den!
Skala 12 potatisar och skär i bitar. Koka ca 6 minuter med 2 - 3 buljongtärningar (grönsak-, höns- eller kycklingbuljong).
Skär 2 rejäla purjolökar i ringar och koka med ett par minuter.
Skär ett paket skinnfria grillkorvar (om du inte vill kosta på riktig varmkorv förstås!) i slantar. Låt dom bli varma i soppan.
Klart på 8 - 10 minuter!

1 kommentar: