Välkommen till min quiltsnack!

Höör, Skåne, Sweden
TygTokiga Kerstin är en bra beskrivning på mig! Enligt maken iaf... Och jag håller med. (Se ”Tröst för tygsamlare ”!) Jag har "alltid" hållit på med någon form av textilt hantverk. Det har varit trasmatteväv (köpte en loppäten vävstol mod större på auktion när jag var 16...!), virkning, stickning, frivoliteter, klädsömnad och nu lapptäcken, applikationer och quilt. Jag är med på Sysidan.se, Quilteforum.dk och Blogger och så Rikstäcket, Gåsakviltarna, Öresundsquiltarna, Lappligan och Nya Niorutorna! Jag har alltså fullt upp... Det kommer rapporter från syrummet, men kanske ett och annat tips från spisen också! Jag gillar att laga mat och det sätter sina spår minsann...

måndag 11 april 2011

Gardinerna till husbilen är färdiga!


Jag är verkligen nöjd!! 
Gardinen vid bordet har några applicerade Sunbonnet Sue, och jag broderade lite blommor runt fötterna på flickorna. Det blev lite mille fleur och franska knutar.
I sidorna gjorde jag längder i tyg med tidningstryck på. 

Baktill vid dubbelsängen har jag maskinapplicerat enkla blommor. Jag sydde med 2 - 3 raksömmar i kanten. Det ger en lite "rå" effekt som jag gillar. Grässtråna är smala tygremsor också fastsydda med raksöm.
I sidorna och i hörnen gjorde jag likadana längder som vid bordet.

6 kommentarer:

 1. DE er jo bare skønne.Dem bliver man da glad af at se på.

  SvaraRadera
 2. jättefina gardiner.
  Maria i Falun

  SvaraRadera
 3. Dina gardiner blev riktigt sommarfina.
  Snurrat runt lite i cyberymden såg att Du undrade över sy tillsamman.
  Det är över,det var annemarlene som startade med om man så ville byta tyg eller använda eget tyg och sy duk efter samma mönster Kolla hos annemarlene på zoomin där ser Du dukar som sytts. Även jag sydde en duk.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Dina gardiner blev jättesöta, får önska er "God tur" med husbilen!

  SvaraRadera