Välkommen till min quiltsnack!

Höör, Skåne, Sweden
TygTokiga Kerstin är en bra beskrivning på mig! Enligt maken iaf... Och jag håller med. (Se ”Tröst för tygsamlare ”!) Jag har "alltid" hållit på med någon form av textilt hantverk. Det har varit trasmatteväv (köpte en loppäten vävstol mod större på auktion när jag var 16...!), virkning, stickning, frivoliteter, klädsömnad och nu lapptäcken, applikationer och quilt. Jag är med på Sysidan.se, Quilteforum.dk och Blogger och så Rikstäcket, Gåsakviltarna, Öresundsquiltarna, Lappligan och Nya Niorutorna! Jag har alltså fullt upp... Det kommer rapporter från syrummet, men kanske ett och annat tips från spisen också! Jag gillar att laga mat och det sätter sina spår minsann...

måndag 9 april 2012

Snedremsor

Färdiga snedremsor är dyrt i längden och sällan finns dom i rätt färg! Dom verktyg som finns (snedremsvikare) är också dyra och finns i fasta mått. Jag vill själv bestämma både färg och bredd! Så här gör jag:

  • Skär en remsa 4 ggr färdig bredd (Ex. färdig 1 cm = skär 4 cm)
  • Sätt fast knappnålar / långa synålar enligt bilden. Mellanrummet ska vara 2 ggr färdig bredd (Ex. färdig bredd 1 cm = mellanrum 2 cm)

  • Trä remsan med kanterna vikta mot mitten och stryk


  • Vik dubbel igen och stryk. Nu har du en färdig snedremsa i tyg som du valt själv och i rätt bredd!


2 kommentarer:

  1. Det är en idé som verkligen funkar!! Jag håller med dig, det är roligare med egna snedremsor... och billigare!!
    Ha det gott och kram

    SvaraRadera