Välkommen till min quiltsnack!

Höör, Skåne, Sweden
TygTokiga Kerstin är en bra beskrivning på mig! Enligt maken iaf... Och jag håller med. (Se ”Tröst för tygsamlare ”!) Jag har "alltid" hållit på med någon form av textilt hantverk. Det har varit trasmatteväv (köpte en loppäten vävstol mod större på auktion när jag var 16...!), virkning, stickning, frivoliteter, klädsömnad och nu lapptäcken, applikationer och quilt. Jag är med på Sysidan.se, Quilteforum.dk och Blogger och så Rikstäcket, Gåsakviltarna, Öresundsquiltarna, Lappligan och Nya Niorutorna! Jag har alltså fullt upp... Det kommer rapporter från syrummet, men kanske ett och annat tips från spisen också! Jag gillar att laga mat och det sätter sina spår minsann...

tisdag 22 januari 2013

Nya symaskiner - Jippi!!!!!!!!!

Jag har bytt bort mina trokänare... Janome QuiltPro 6600 fick ersättas av Horizon 8200QC. Den har större arbetsyta, bättre övermatare och större stygnbredd plus lite annat lullull....Min lilla Brother är ersatt av Janome 3160. En liten lätt maskin med de viktigaste (i mitt tycke) funktionerna: Nålpåträdare, trådklipp samt nål uppe/nere. Lite mönstersömmar har den också.

4 kommentarer:

 1. Grattis Kerstin till dina nyinköp, inte helt fel att unna sig lite nya grejor. Hoppas du kommer att trivas med dina maskiner! Kram Catarina

  SvaraRadera
 2. Åh, vad det låter roligt! Det är bara att gratulera till Dina nya inköp.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Grattis till nya symaskiner. Alltid så kul. Jag har en Janome Horizon 7700 som jag trivs bra med. Och den får arbeta en hel del. Har sytt som bara den, de senaste två dagarna. Hade tre projekt som skulle bli klara till i morgon och det är de. Jag har också en liten enkel Janome, mekanisk, men funkar bra på kurser.
  Jag hoppas att du kommer att trivas
  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till dina nya maskiner!! Det är bra med lite större arbetsyta när man ska quilta! En liten lätt maskin är också bra att ha!
  Sätt nu fart och sy lite nytt!!
  Kram

  SvaraRadera